SMÖRGÅSTÅRTA UTAN SKALDJUR
 
Ant tar jag vit formfranska eller om det går att få tag i landgångsbröd.
Jag skär alltid bort kanterna.
Lägger brödet i storlek 3 x 4 bröd och i 3 lager.
 
Grundröra:
 
3 dl vispgrädde (vispas lätt) 2 msk crème fraiche 1 msk majonnäs Salt & svartpeppar
 
De tre lagren fyller jag med:
 
Leverpastej + bostongurka + grundröra
Strimlad rökt skinka + mandariner + grundröra
Kokta hackade ägg + mjukost + grundröra
 
Jag brukar garnera med vad jag har hemma och det som alla äter.
På dessa bilder finns ägg, vindruvor, gurka, körsbärstomater, mandariner
rökt skinka och physalis, finstrimlad sallad.
 
Att göra mellanläggen dagen före och avsluta med grundröran runt om
tycker jag gör att tårtan blir saftigare och godare.
Plasta den och ställ i kylskåp eller annan svalare plats.
 
Garnera det sista, strax innan servering så garneringen håller sig fräsch :)
 
Lycka till // Bibbi
 
 
 
 

 

Kommentera

Publiceras ej