Har varit lite halvrisig så därför har det varit lugnt här,
men nu ska jag väl snart vara på banan igen :)
Utanför så yr snön och mer kommer det ner. Ja det är väl bara att gilla läget
Tänkte bjuda er idag på min smörgåstårta som jag brukar göra
då det är något extra i familjen eller att vi bara vill ha något extra gott.
Då vissa i familjen inte äter skaldjur så görs ingen sådan tårta.
Men man kan ju anv vad man vill i mellanlägg.
SMÖRGÅSTÅRTA
Ant tar jag vit formfranska eller om det går att få tag i landgångsbröd.
Jag skär alltid bort kanterna. Lägger brödet i storlek 3 x 4 bröd och i 3 lager.
Jag skär alltid bort kanterna. Lägger brödet i storlek 3 x 4 bröd och i 3 lager.
Grundröra:
3 dl vispgrädde (vispas lätt)
2 msk creme fraiche
1 msk majonäs
Salt & peppar
2 msk creme fraiche
1 msk majonäs
Salt & peppar
De tre lagren fyller jag med:
Leverpastej + bostongurka + grundröra
Strimlad rökt skinka + mandariner + grundröra
Kokta hackade ägg + mjukost + grundröra
Strimlad rökt skinka + mandariner + grundröra
Kokta hackade ägg + mjukost + grundröra
Jag brukar garnera med vad jag har hemma och det som alla äter.
På dessa bilder finns ägg, vindruvor, gurka, körsbärstomater, mandariner
rökt skinka och ostskivor.
Att göra mellanläggen dagen före och avsluta med grundröran runt om
tycker jag gör att tårtan blir saftigare och godare.
Plasta den och ställ i kylskåp eller annan svalare plats.
Plasta den och ställ i kylskåp eller annan svalare plats.
Garnera det sista strax innan servering.
Kramiz Bibbi
5 kommentarer
Mia
31 Jan 2014 15:59
Mums vad gott!
Mådde
01 Feb 2014 08:05
den var stilig.. nått ni ska fira ?
Mådde
01 Feb 2014 08:12
varför bytte du blogg adress?
erica
01 Feb 2014 14:55
Gott!
Vi var 14 pers igår å orkade inte äta upp de 3 tårtorna jag gjort! Men goa var dom alla!
Kram
Mia
02 Feb 2014 11:22
Jag ser fram emot en sådan när vi kommer min kära vän :-)
Kommentera