God kväll ni goa :-) 

Ikväll vart det det som sagt min kålpudding 
till middag som jag förberedde igår redan.

Många recept finns det på det mesta i matlagning. Men så här gör jag min.


Ca 500 g nötfärs 
1 1/5 tsk salt 
1 krm vitpeppar 
4 dl mjölk 
1/3 Risgrynsgröt ( köpt liten korv) 

Blandar med elvisp.

1 kg Vitkål körs i matberedare med kniv.
Bryn vitkålen,  häll på önskat med sirap.
Blanda allt i en bunke.

Häll i ugnssäker form och grädda i 200 grader 
Ca 50 minuter, på nedre falsen.

Den blir saftig, räckte till 4 matlådor,
5 personer ikväll att äta 🍴 .

Serveras med kokt potatis, lingon,
någon grönsak, god gräddsås 

Smaklig måltid ♥ 

1 kommentarer

Carina

21 Sep 2015 23:44

Älskar kål.Men min mage har svårt för det före och efter gallstensoperation.Men ibland äter jag lite kåldolmar.Lite mindre kål i det.Men det är sååå gott

Kommentera

Publiceras ej