God kväll ni goa :-)
Ikväll vart det det som sagt min kålpudding
till middag som jag förberedde igår redan.
Många recept finns det på det mesta i matlagning. Men så här gör jag min.

Ca 500 g nötfärs
1 1/5 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 dl mjölk
1/3 Risgrynsgröt ( köpt liten korv)
Blandar med elvisp.
1 kg Vitkål körs i matberedare med kniv.
Bryn vitkålen, häll på önskat med sirap.
Blanda allt i en bunke.
Häll i ugnssäker form och grädda i 200 grader
Ca 50 minuter, på nedre falsen.
Den blir saftig, räckte till 4 matlådor,
5 personer ikväll att äta 🍴 .
Serveras med kokt potatis, lingon,
någon grönsak, god gräddsås
Smaklig måltid ♥
1 kommentarer
Carina
21 Sep 2015 23:44
Älskar kål.Men min mage har svårt för det före och efter gallstensoperation.Men ibland äter jag lite kåldolmar.Lite mindre kål i det.Men det är sååå gott
Kommentera