Så pass så jag hunnit få 2 maskiner tvätt torr ute och fått in den också.





8 port
Det här behöver du :
ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc)
Smör till stekning
Salt & nymald svartpeppar
5 dl köttbuljong (egen, el tärning/fond + vatten)
1 msk soya
1 msk tomatpuré
2 – 3 tsk sambal oelek
1 dl grädde
Maizenamjöl + vatten till redning
ca 10st körsbärstomater
1 gul paprika
1 knippe slätbladig persilja
GÖR SÅ HÄR :
Smält smöret i het stekpanna och bryn skinschnitzlarna hastigt.
Krydda med salt och peppar.
Lägg över i en ugnsfast form. När alla är brynta vispa ur pannan med lite buljong.
Tillsätt soya, tomatpuré, sambal oelek och låt koka upp.
Slå på grädden och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten
för tjockare konsistens på såsen.
Häll såsen över formen med schnitzlarna.
Toppa med halverade körsbärstomater och gul paprika.
Gratinera i ugn på 200 grader ca 30-40 min,
beroende på hur tjocka skivorna är, dessa var ca 1-1½ cm.
Strössla över hackad persilja strax före servering.
Fann även detta recept på http://kryddburken.se ;)
Besök gärna hennes underbara matblogg.
Jag lade iof även i små broccolibuketter vilket inte finns med i receptet,
tog även " bara" 1 tsk sambal oelek vilket räckte tyckte vi.
Man får smaka sig fram helt enkelt ;)
Ikväll blir det en lugn kväll då inget speciellt är att se på tv i mina ögon.
Skönt med sådana kvällar ibland också. Eller vad tycker ni?
Då posten idag kom så fick jag ett paket från min vän Måd i brevlådan :D
Hon hade stickat varma goa raggisar till mig men även handledsvärmare :)
Vart så otroligt glad.
Tack snälla för allt jobb du lagt ned Måd !
Besök gärna hennes blogg :) http://mittlivharochnu.blogspot.se/

" frisk luft " och en mugg kvällskaffe.
Kommentera